Leuke festivals in Drenthe


Drenthe, een prachtige provincie in Nederland, staat bekend om zijn adembenemende natuur, historische bezienswaardigheden en charmante dorpen. Maar wist je dat Drenthe ook een thuis is voor enkele geweldige festivals?
Festival

Hier zijn een paar leuke festivals die je kunt ontdekken in deze betoverende regio.

  1. Zomerzinnen – Dit literatuurfestival is een must voor boekenliefhebbers. Het vindt plaats in Amen, een pittoresk dorpje in Drenthe. Tijdens Zomerzinnen kun je genieten van lezingen, interviews en optredens van bekende schrijvers en dichters. Het festival biedt ook muziek, theater en heerlijk eten, waardoor het een geweldige culturele ervaring is.
  2. Full Color Festival – Dit kleurrijke evenement in Emmen is een viering van diversiteit en multiculturaliteit. Het festival biedt een scala aan muziekstijlen, dansoptredens en culinaire hoogstandjes uit verschillende culturen. Er zijn ook tal van activiteiten voor kinderen, waardoor het een geweldig gezinsvriendelijk festival is.
  3. Bluesfestival Grolloo – Voor liefhebbers van bluesmuziek is dit festival een niet te missen evenement. Het wordt gehouden in het kleine dorpje Grolloo, de geboorteplaats van de legendarische Nederlandse bluesmuzikant Harry Muskee. Het festival trekt nationale en internationale bluesartiesten aan en biedt een geweldige sfeer voor liefhebbers van dit genre.
  4. Bevrijdingsfestival Assen – Elk jaar op 5 mei viert Assen de bevrijding met een grootschalig festival. Het festival biedt een mix van livemuziek, straattheater, sportactiviteiten en diverse optredens. Het hoogtepunt van de dag is het bevrijdingsconcert, waar bekende artiesten optreden en het publiek meeneemt op een muzikale reis van vrijheid en saamhorigheid.
  5. FestiValderAa – Dit intieme theaterfestival vindt plaats in het prachtige stroomdalgebied van de Drentsche Aa. Het biedt een unieke combinatie van theater, muziek en natuur. De voorstellingen worden opgevoerd op bijzondere locaties in de natuur, zoals open plekken in het bos en langs de rivieroevers. Het is een unieke ervaring die je meeneemt naar een andere wereld.

Dit zijn slechts enkele van de vele leuke festivals die je kunt ontdekken in Drenthe. Of je nu van literatuur, muziek, theater of cultuur houdt, er is voor elk wat wils. Dus pak je agenda en plan een bezoek aan deze festivals om te genieten van de geweldige sfeer en gastvrijheid van Drenthe.